Cum sa fii tracker

postat de l3st in 2007-03-28 20:55
Au fost multe esecuri pe t.ro. Multe au fost complete, adica s-a inchis trackerul. Altele au ramas in paragina. Si inca sunt subiect de caterinca.
Ai nevoie de:
 • Cunostinte serioase de CSS, Apache, MySQL, PHP si Javascript. Altfel la primul bug te intorci inapoi in copac.
 • Un server bun, dedicat, ex: cele de la leaseweb. ( 39$/luna daca vrei sa-ti tina peerurile si sa nu cada de 3 ori pe zi ca fac 2 spam pe forum ).
 • Un domeniu decent. Domeniile gen " torrente.sytes.net ", "georgel.no-ip.org" sau si mai rau, un tracker fara domeniu pe care-l promovezi impartind ip-ul tau in stanga si in dreapta se va duce pe p... a┼čte ca tot vine acum. Un domeniu .ro , .net. , .com , .org demonstreaza de obicei ca poti investi in tracker. Si o sa investesti daca vrei sa-l pastrezi.
 • O sursa stabila, spre ex TBDEV pusa bine la punct inainte de a deschide trackerul. Btit sucks. Singura care mai e buna e Netvision dar este in germana si daca nu stii germana sa o poti traduce mai bine te lasi de toata afacerea.
 • Un design impecabil. De la design porneste tot. Daca este default sansele de succes sunt infime. ( design include si logo, nu mai faceti desene in paint ca mi se face rau ).
 • O echipa formata inainte de a fi deschis. Anunturile gen "cautam uploaderi, moderatori, admini, dam vip la uploaderi" etc sunt subiect de spam. Pentru ca n-o sa vina nimeni. Sau o sa vina si o sa urce ce nu intereseaza pe nimeni.
 • Timp pentru tracker. Problemele nu se rezolva singure si un tracker cu un sysop care intra de 2 ori pe zi pe tracker nu are mari sanse de succes.
 • Ambitie. Daca iti deschizi tracker si nu esti intr-o continua dezvoltare: optimizare sursa, adaugare optiuni noi folositoare, nu de-al de seed bonus sau lansare de proiecte noi gen iSUBS mai bine te lasi.
 • Cunostinte de limba romana. Un sysop analfabet creeaza o imagine de tracker de analfabeti.
No-No's. Adica ce sa nu faci.
 • Nu dezactiva signupul pe baza de mail. Asa se pot face 10.000 de useri si vei avea surprize in ce mailuri pot aparea acolo.
 • Nu promova trackerul drept "Un tracker nou, suntem la inceput, vrem uploaderi si oameni care downloadeaza." Textul asta arata ca nu ai nimic. Da, nimic. Adica esti 0. Si arati ca esti dependent de useri. Ca owner de tracker esti dependent de useri pentru ca ei sustin trackerul. Daca nu-l foloseste nimeni il ai degeaba. Doar sa te dai mare pe la bloc. Sa fii "cul" printre mircari. Nu arata la useri ca ai nevoie de ei. Arata ca ai ceva. Ca poti oferi ceva daca se inscrie cineva la tine pe tracker.
 • Nu adauga optiunea de bonus-points. Incarca serverul degeaba.
 • Nu pune reclame mai ales daca esti la inceput. Strica imaginea site-ului. Totusi daca pui, integreaza-le cum trebuie in stylesheet.
Voi updata lista in curand.

Tag-uri: ,

Comentarii

 1. Cril

  Ma sunt de acord, si yo daca vreau sa`mi fac un tracar pe evonet ce ai u impotriva ? vrei sa ma apuc acum sau ce ? :))) Folosesc si btit... cred ca in 10 min l-am terminat si il bag pe t.ro =)) sa am iuzeri :evil: . Gata cu gluma... ca ai scris " Un sysop analfabet creaza " ... sa inteleg... Creaza e femininu de la Crezul ? :)) Daca era pe MT apareai la "Perle ale adminilor" :)) :D. (speculez si eu ce prind)

 2. Cril

  Si daca yo vreau sa`mi fac tracar pe evonet cu btit & stuff si sa pun pe evonet... ai u ceva impotriva mea ? :)) Sa revenim " Un sysop analfabet creaza " ... Creaza e femininu de la Crezul ? :d daca era pe MT apareai la rubrica "Perle ale adminilor" :)) ca`mi place cum suna :-"

 3. L3stu'

  Tu n-ai treaba ? Ia treci la dat invite-uri ca ti le scot pe toate :))

 4. Cril

  eu as trece la invite-uri ... da` u esti mereu cu 2 pasi inaintea mea :(( vezi ca mai tre` corectat :d acelasi verb doar ca putin mai jos "Asa se pot crea 10.000 " :D

 5. l3st

  eu as trece la invite-uri ... da` u esti mereu cu 2 pasi inaintea mea :(( vezi ca mai tre` corectat :d acelasi verb doar ca putin mai jos "Asa se pot crea 10.000 " :D
  Editez maine ca m-a luat un somn de nu vad bine in fata.

 6. honeybunny

  lol, nu sunt singura nebuna :D

 7. Cirax

  Un post de nota 10 again :d
  Pacat ca astia sunt tare incapatanati... Sa vezi de paste ce o sa vina, torrente.cadou.ro si alte tracare de mana a 14 a

 8. Rayman

  Nici nu puteai spune mai bine :) astept update-ul :P

 9. Caisa

  Cunostinte serioase de CSS :D
  Foarte interesant.
  Pana si script-ul PHP e gratuit pe undeva pe internet. Cunostinte de administrare a serverului, cunostinte de baza poate.

 10. l3st

  Caisa CSS pentru designul site-ului.
  Sursa PHP & tabelele mysql sunt gratuite, dar cand nu stii nici macar cum scoti wait time-ul ce faci ? Si nu e unu singur ca n-a reusit, sunt MULTI.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile


Termeni si Conditii de Utilizare